Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Av Godare

Vad tycker du?

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

(10)

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Chokladmousse med saltad mandelgrädde

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Mörk choklad, 70% kakaohalt
2 dl
Kokosgrädde
1
avokado, liten
2 msk
Kakao
3 msk
lönnsirap
1 krm
vaniljpulver
1 krm
Salt

Mandelgrädde

2.5 dl
Kokosgrädde
3 msk
Mandelsmör
1.25 msk
lönnsirap
1 krm
himalayasalt, fint
0.5 krm
vaniljpulver

Till servering

färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar

Gör så här

1
Häll vatten i en kastrull så att det går upp några centimeter på kanten, koka upp och placera en värmetålig skål ovanpå. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i skålen. Rör om några gånger tills chokladen smält.
2
Lägg alla ingredienser, inklusive den smälta chokladen, i en matberedare. Mixa slätt. Smaka av och justera sötma och sälta efter tycke.
3
Häll moussen i en skål och låt stå kallt i kylskåp i 3 timmar eller i frysen i 30–45 minuter för att snabba på processen.
4
Mandelgrädde: Vispa ihop kokosgrädde, mandelsmör, lönnsirap, salt och vanilj tills det blandats helt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lönnsirap och/eller salt.
5
Servera moussen med en klick mandelgrädde och bär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Medelhavstacos 2.0

  2. Chokladtryffel med lakrits

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone