Lyxig pannkakstårta med choklad och hallon
Lyxa till pannkakstårtan med fluffig chokladgrädde och färska hallon på toppen. Hemgjord chokladsås som sakta rinner ner längs sidorna får det att vattnas i munnen. Ett riktigt läckert recept för oss som är barnsligt förtjusta i pannkakor.
Ingredienser
Ingredienser
6
ägg
12 dl
mjölk
5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
Smör , till stekning
Fyllning
3 dl
Hallonsylt
4 dl
vispgrädde
1 msk
Socker
2 msk
Kakao
1 krm
Bakpulver
Chokladsås
1 dl
Socker
1 dl
Kakao
1 krm
Salt
1 dl
mjölk, eller vatten
Topping
Chokladsås
Hallon
citronmeliss, eller myntablad
Gör så här
1
Chokladsås: Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en kastrull till en smet. Koka upp och låt småkoka cirka fem minuter, rör om så det inte bränns i botten. Ställ åt sidan och låt svalna.
2
Pannkakor: Vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
3
Smält en klick smör i en het stekpanna. Häll i knappt en deciliter smet och låt den flyta ut över hela pannan. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan. Stek i ytterligare någon minut.
4
Fyllning: Låt pannkakorna svalna helt innan de läggs ihop till en tårta, annars smälter fyllningen.
5
Vispa grädden med socker och bakpulver, bakpulver gör grädden extra fluffig. När den nästan är färdigvispad tillsätter du kakao och vispar klart.
6
Lägg en pannkaka på en stor tallrik, bred på ett tunt lager hallonsylt. Klicka på chokladgrädde och bred ut den till kanterna. Lägg på nästa pannkaka och upprepa proceduren. På den översta pannkakan häller du på chokladsås och låter den rinna ner över kanterna. Toppa med ett berg av hallon och eventuellt några blad citronmeliss eller mynta.