Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto
Gnocchi med hemgjord pesto – stek gnocchin så att den blir frasig på utsidan och mjuk på insidan. Hemgjord pesto är otroligt mycket godare än färdigköpt och enkel att göra, bara att mixa ihop så är det färdigt.
Ingredienser
pesto
50
pinjenötter
2 kruka
Basilika
1
vitlöksklyfta
2 dl
olivolja
1 dl
färskriven parmesan
Salt och peppar
Gnocchi
500 g
Gnocchi
1 klick
smör
100 g
Spenat
1 ask
Cocktailtomater
70 g
Parmaskinka
Riven parmesanost
svartpeppar
Gör så här
1
Mixa alla ingredienser till peston, häll inte i all olivolja på en gång utan späd med den till lagom konsistens.
2
Smält smör och stek gnocchin på medelvärme tills en blivit genomvarm och frasig.
3
Servera gnocchi, pesto, spenat, tomater och parmaskinka med nyriven parmesanost på toppen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen för extra smak.