Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

Pajeon är koreansk pannkaka med salladslök. I Korea är pannkakan ofta tillagad med skaldjur eller kimchi. Här är den enklaste varianten som är riktigt god i all sin enkelhet.

– Den är även grym som drinktilltugg, säger Jennie Walldén.
Recept ur hennes kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.
Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.

Ingredienser

Pannkaka

2,5 dlVetemjöl
2,5 dlVatten
2 mskmisopasta
2 krmSalt
2 ägg
8 Salladslökar
Rapsolja, neutral (till stekning)

Dippsås

0,5 Schalottenlök
1 röd chilifrukt
4 mskSoja, koreansk eller japansk
2 mskrisvinäger
2 tskströsocker
2 tskrostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök