Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

Av Godare

Vad tycker du?

Pajeon – koreansk pannkaka med salladslök

(12)

Pajeon är koreansk pannkaka med salladslök. I Korea är pannkakan ofta tillagad med skaldjur eller kimchi. Här är den enklaste varianten som är riktigt god i all sin enkelhet.
– Den är även grym som drinktilltugg, säger Jennie Walldén.
Recept ur hennes kokbok ”Mycket smak på nolltid”.

Koreansk pannkaka är mättande och god, här med smak av miso och salladslök.

Ingredienser

Pannkaka

2.5 dl
Vetemjöl
2.5 dl
Vatten
2 msk
misopasta
2 krm
Salt
2
ägg
8
Salladslökar
Rapsolja, neutral (till stekning)

Dippsås

0.5
Schalottenlök
1
röd chilifrukt
4 msk
Soja, koreansk eller japansk
2 msk
risvinäger
2 tsk
strösocker
2 tsk
rostade sesamfrön

Gör så här

1
Skala och finhacka schalottenlöken till dippsåsen. Skiva chilin tunt. Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen. Låt smakerna gifta sig medan du gör pannkakan.
2
Vispa samman vetemjöl, vatten, miso och salt till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa ihop.
3
Skär till salladslök lika långa som stekpannan. Klyv salladslöken en gång på längden. Häll generöst med olja i botten på en stekpanna. Lägg i hälften av salladslöken med lite mellanrum längs botten på stekpannan, häll direkt i hälften av smeten och stek pannkakan på medelvärme tills den är gyllene i botten. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och gyllene. Stek resterande salladslök och smet på samma sätt.
4
Servera genast i bitar med den goda dippsåsen. Ät gärna med pinnar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glasnudelsallad med rostbiff och nötter

  2. Five spice – tofu i grönt sällskap

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Pannkaka
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok