Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Klassisk kalops – husmanskost som värmer

(63)

Kalops serverad med kokt potatis och rödbetor är en riktig klassiskt exempel på husmanskost. Varianterna är många men här är ett bra grundrecept med morötter, lagerblad och kryddpeppar.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Nötkött, eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
200 g
Morötter
2
Gul lök
1 msk
Smör
1 msk
olja
3
lagerblad
12
kryddpepparkorn
1 l
Vatten
Salt
Vitpeppar

Till servering

kokt potatis
inlagd rödbeta
En klassisk kalops är alltid gott.

Gör så här

1
Skala och skär morötter och lök i cirka 2 centimeter stora bitar.
2
Putsa köttet från senor och hinnor och skär det i cirka 3x3 cm stora bitar.
3
Bryn köttet i smör och olja i en gryta.
4
Tillsätt morötter, lök, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter, rör om då och då så det inte bränner fast.
5
Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Salt och vitpeppar efter smak.
6
Låt koka upp och rör då och då så att det inte fastnar i botten.
7
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, cirka 1,5 timme. Smaka av med salt och peppar.
8
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grönsakssoppa – god, billig och värmande

  2. Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås