Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Av Nina Kindbro

(68)

Vad tycker du?

Klassisk kalops – husmanskost som värmer

Kalops serverad med kokt potatis och rödbetor är en riktig klassiskt exempel på husmanskost. Varianterna är många men här är ett bra grundrecept med morötter, lagerblad och kryddpeppar.

Ingredienser

  • 1 kgNötkött, eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)
  • 200 gMorötter
  • 2 Gul lök
  • 1 mskSmör
  • 1 mskolja
  • 3 lagerblad
  • 12 kryddpepparkorn
  • 1 lVatten
  • Salt
  • Vitpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • inlagd rödbeta
En klassisk kalops är alltid gott.
En klassisk kalops är alltid gott.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klassisk kalops – husmanskost som värmer