Melon med skinka

Av Lise Finckenhagen

Så lätt och gott det kan bli! Med en salt lufttorkad skinka på tunna, söta melonskivor har du enkelt en italiensk förrätt. Ringla över balsamvinäger och strö över basilikablad och lite krossad svartpeppar.

Melon med skinka är sött, salt och enkelt.

Ingredienser

Ingredienser

1
melon, liten
16 skivor
lufttorkad skinka, stora och tunna
balsamico, söt och tjock
basilika
svartpeppar

Gör så här

1
Dela melonen på mitten och skrapa ur kärnorna med en sked. Dela melonen i smala klyftor.
2
Lägg melonklyftorna på en passande tallrik och toppa med skinkskivor. Ringla över söt balsamvinäger och strö över basilikablad och lite krossad svartpeppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vitello tonnato – italiensk klassiker

  2. Baguette med serranoskinka

  3. Friterad jalapeno med knaperstekt bacon. Mums!

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Italiensk mat
    4. Förrätter
decoration divider

Smårätter

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Rotfruktschips med dipp

Blomkålskroketter

Fikon med lufttorkad skinka och ricotta