Oknådat grytbröd

Av Lise Finckenhagen

(153)

Vad tycker du?

Oknådat grytbröd

Den långa jästiden ger brödet en aning av surdeg, och att grädda brödet i en gryta ger en riktigt spröd yta. Det är nästan så att man känner sig som en professionell bagare när man stjälper upp det nybakade brödet ur grytan. Så enkelt och så gott!

Receptet ger ett bröd.

Tid för jäsning är inte inräknat i tillagningstid.

Oknådat grytbröd.
Oknådat grytbröd.

Ingredienser

  • 400 gVetemjöl, + extra till vikning
  • 50 gVetekross, eller fullkornsvete
  • 1 tsktorrjäst
  • 1,5 tskSalt
  • 3,75 dlVatten, rumstempererat

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Oknådat grytbröd

Ämnen