Grekisk moussaka

Av Lise Finckenhagen

(30)

Vad tycker du?

Grekisk moussaka

Mildra längtan efter sol och värme med en otroligt god moussaka. Varm och fylld med godsaker som kött, aubergine och tomat. Lammfärsen kan ersättas med nötkött eller vegofärs. En fräsch grekisk sallad är det perfekta tillbehöret.

Grekisk moussaka
Grekisk moussaka

Ingredienser

  • 1 Aubergine
  • 4 potatisar, medelstora
  • 600 gLammfärs
  • 1 Lök, stor, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 mskoregano, torkad
  • 1 tskKanel
  • 0,25 tskkryddpeppar, eller kryddnejlika
  • 1 tskchilipeppar
  • 2 burkarkrossade tomater, 400 g per burk
  • salt och malen peppar
  • socker, efter smak
  • Persilja , hackad, till garnering

Sås

  • 60 gsmör
  • 60 gmjöl
  • 5 dlmjölk
  • 2 äggulor
  • 100 gRiven ost, gärna parmesan
  • Salt och peppar
  • muskotnöt, riven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekisk moussaka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.