Grekisk moussaka
Mildra längtan efter sol och värme med en otroligt god moussaka. Varm och fylld med godsaker som kött, aubergine och tomat. Lammfärsen kan ersättas med nötkött eller vegofärs. En fräsch grekisk sallad är det perfekta tillbehöret.
Ingredienser
- 1 Aubergine
- 4 potatisar, medelstora
- 600 gLammfärs
- 1 Lök, stor, hackad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 mskoregano, torkad
- 1 tskKanel
- 0,25 tskkryddpeppar, eller kryddnejlika
- 1 tskchilipeppar
- 2 burkarkrossade tomater, 400 g per burk
- salt och malen peppar
- socker, efter smak
- Persilja , hackad, till garnering
Sås
- 60 gsmör
- 60 gmjöl
- 5 dlmjölk
- 2 äggulor
- 100 gRiven ost, gärna parmesan
- Salt och peppar
- muskotnöt, riven
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.