Grekisk moussaka
Mildra längtan efter sol och värme med en otroligt god moussaka. Varm och fylld med godsaker som kött, aubergine och tomat. Lammfärsen kan ersättas med nötkött eller vegofärs. En fräsch grekisk sallad är det perfekta tillbehöret.
Ingredienser
- 1 Aubergine
- 4 potatisar, medelstora
- 600 gLammfärs
- 1 Lök, stor, hackad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 mskoregano, torkad
- 1 tskKanel
- 0,25 tskkryddpeppar, eller kryddnejlika
- 1 tskchilipeppar
- 2 burkarkrossade tomater, 400 g per burk
- salt och malen peppar
- socker, efter smak
- Persilja , hackad, till garnering
Sås
- 60 gsmör
- 60 gmjöl
- 5 dlmjölk
- 2 äggulor
- 100 gRiven ost, gärna parmesan
- Salt och peppar
- muskotnöt, riven