Karamelliserade rabarber med jordgubbar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Karamelliserade rabarber med jordgubbar

Rabarber och jordgubbar – det somrigaste vi har. Ihop utgör de den ultimata sommardesserten. Varma lätt karamelliserade rabarber, söta jordgubbar, krossade mandelkex och kanel. Toppa med en glasskula och servera.

Karamelliserade rabarber med jordgubbar
Karamelliserade rabarber med jordgubbar

Ingredienser

400 grabarber
1,5 dlsocker
1,5 dlvatten, varmt
2 msksmör
12 jordgubbar
vaniljglass,
4 mandelkex, eller andra söta kex
Kanel

Gör så här

1
Dela rabarberstjälkarna i jämna stavar. Smält sockret till ljus karamell i en stor stekpanna.
2
Tillsätt varmt vatten och koka upp karamellen. Fortsätt att sjuda tills det blir en sirapsliknande konsistens (utan stora kolaklumpar). Tillsätt smör och rabarber.
3
Låt puttra i några minuter på medelhög värme. Stäng av värmen och låt rabarbern dra sig i pannan tills den nästan är mjuk.
4
Lägg upp rabarbern på tallrikar. Lägg på skivade jordgubbar, ringla över sirapen från pannan och strö över krossade kex och en rejäl nypa kanel. Toppa med en glasskula och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Karamelliserade rabarber med jordgubbar