Rotfruktsrösti med yoghurtdressing

Av Lise Finckenhagen

Små rotfruktsrösti blir frasiga och färgstarka med rödbeta, morot och palsternacka. Servera med några skivor avokado, stekt ägg och en frisk yoghurtdressing för en riktig superfrukost, brunch eller lunch.

Rotfruktsrösti med yoghurt- och tahinidressing

Ingredienser

Ingredienser

1 l
rotfrukter, som morot, palsternacka, rotselleri och rödbeta (rivna)
1
Gul lök, liten
3 msk
persilja, hackad
salt och malen peppar
smör och olja, till stekning
3 msk
Vetemjöl

Dressing

2 dl
yoghurt, naturell
2 msk
tahini
2 msk
citronsaft
2 tsk
Honung, flytande
1
vitlöksklyfta, finhackad
Salt
sesamfrön

Gör så här

1
Riv löken och blanda ihop med rivna grönsaker, lök, mjöl och persilja. Krydda med salt och peppar. Stek små plättar på medelvärme i en blandning av smör och olja.
2
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
3
Servera plättarna med dressing och gärna skivad avokado. Strö över sesamfrön.
4
Tips: Serveras med ett stekt ägg till - till frukost, lunch eller middag. Om du inte har tahini (sesampasta) kan du göra en yoghurtdressing och tillsätta rostade sesamfrön (kan även malas i mortel).

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rårakor med sötpotatis och halloumi

  2. Rösti – knaprig och god potatiskaka

  3. Rårakor med pepparrotstopping

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Husmanskost
    4. Lunch
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok