Rotfruktsrösti med yoghurtdressing
Små rotfruktsrösti blir frasiga och färgstarka med rödbeta, morot och palsternacka. Servera med några skivor avokado, stekt ägg och en frisk yoghurtdressing för en riktig superfrukost, brunch eller lunch.
Ingredienser
Ingredienser
1 l
rotfrukter, som morot, palsternacka, rotselleri och rödbeta (rivna)
1
Gul lök, liten
3 msk
persilja, hackad
salt och malen peppar
smör och olja, till stekning
3 msk
Vetemjöl
Dressing
2 dl
yoghurt, naturell
2 msk
tahini
2 msk
citronsaft
2 tsk
Honung, flytande
1
vitlöksklyfta, finhackad
Salt
sesamfrön
Gör så här
1
Riv löken och blanda ihop med rivna grönsaker, lök, mjöl och persilja. Krydda med salt och peppar. Stek små plättar på medelvärme i en blandning av smör och olja.
2
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt.
3
Servera plättarna med dressing och gärna skivad avokado. Strö över sesamfrön.
4
Tips: Serveras med ett stekt ägg till - till frukost, lunch eller middag. Om du inte har tahini (sesampasta) kan du göra en yoghurtdressing och tillsätta rostade sesamfrön (kan även malas i mortel).