Morotstacos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Morotstacos

Kan man någonsin få nog av tacos? Kryddmarinerade morötter får en intensiv och söt smak i ugnen och passar utmärkt med finhackad rödkål, krämig avokado, mango, chili, rödlök och färsk koriander. Toppa med klick chilimajonnäs och en skvätt lime.

Prova vegotaco med morötter!

Ingredienser

1 kgMorötter
1 tskkorianderfrön, krossade
2 tskspiskummin
0,5 tskfänkålsfrön, krossade
1 tskchiliflakes , eller chilipulver
2 vitlöksklyftor
4 mskOlja, neutral
Salt

Tillbehör

Rödkål, finhackad
rödlök, finhackad
avokado, skivad
mango, tärnad
grön chili, finhackad
färsk koriander
chilimajonnäs
Lime, att pressa över

Gör så här

1
Värm ugnen till 210 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
2
Skala och skär morötterna i jämna stavar eller tärningar. Blanda morötterna med kryddorna, en pressad vitlöksklyfta, olja och salt och fördela dem över bakplåten.
3
Tillaga morotsstavarna i ugnen i cirka 25 minuter, eller tills de är mjuka, men gyllene med en hård kärna.
4
Servera morötterna i varma tortillas med till exempel rödkål, avokado, mango, rödlök, koriander och chilimajonnäs.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Högrevstacos

  2. (1)

    Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré

  3. (64)

    Somalisk gryta med kikärter och banan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Mexikansk mat
    4. Tacos

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta