Morotstacos
Kan man någonsin få nog av tacos? Kryddmarinerade morötter får en intensiv och söt smak i ugnen och passar utmärkt med finhackad rödkål, krämig avokado, mango, chili, rödlök och färsk koriander. Toppa med klick chilimajonnäs och en skvätt lime.
Ingredienser
- 1 kgMorötter
- 1 tskkorianderfrön, krossade
- 2 tskspiskummin
- 0,5 tskfänkålsfrön, krossade
- 1 tskchiliflakes , eller chilipulver
- 2 vitlöksklyftor
- 4 mskOlja, neutral
- Salt
Tillbehör
- Rödkål, finhackad
- rödlök, finhackad
- avokado, skivad
- mango, tärnad
- grön chili, finhackad
- färsk koriander
- chilimajonnäs
- Lime, att pressa över
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.