Morotstacos

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Morotstacos

Kan man någonsin få nog av tacos? Kryddmarinerade morötter får en intensiv och söt smak i ugnen och passar utmärkt med finhackad rödkål, krämig avokado, mango, chili, rödlök och färsk koriander. Toppa med klick chilimajonnäs och en skvätt lime.

Prova vegotaco med morötter!
Prova vegotaco med morötter!

Ingredienser

  • 1 kgMorötter
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 2 tskspiskummin
  • 0,5 tskfänkålsfrön, krossade
  • 1 tskchiliflakes , eller chilipulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 mskOlja, neutral
  • Salt

Tillbehör

  • Rödkål, finhackad
  • rödlök, finhackad
  • avokado, skivad
  • mango, tärnad
  • grön chili, finhackad
  • färsk koriander
  • chilimajonnäs
  • Lime, att pressa över

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotstacos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.