Krämig pumpapasta med räkor
Krämig pumpapasta med räkor, salvia och knaperstekt sidfläsk topping.
Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.
Ingredienser
Ingredienser
600 g
butternutpumpa
2 dl
havregrädde
1
vitlöksklyfta, finriven
1 msk
grönsaksfond
0.5 tsk
Kanel
1 tsk
Salvia, torkad
2 msk
Salvia, färsk
2 msk
olivolja
0.5 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
300 g
pasta
1 dl
pastavatten
400 g
Räkor färska
65 g
babyspenat
150 g
Sidfläsk
Till servering
Mandlar, rostade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 170°C.
2
Skala och skär pumpan i tärningar.
3
Blanda grädde, vitlök, grönsaksfond, kanel, salvia och färsk salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, cirka 40 minuter.
4
Skär bort svålen på sidfläsket och tärna ner i mindre bitar. Stek fläsket i en stor het stekpanna utan fett. Stek fläsket knaprigt
5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl av kokvattnet.
6
Blanda ned den nykokta pastan i ugnsformen, tillsätt det sparade vattnet, räkorna och spenaten, blanda försiktigt. Toppa med sidfläsket och rostade mandlar!
7
Servera med lite ny riven parmesanost.