Av Markiz Tainton

Krämig pumpapasta med räkor

Av Markiz Tainton

Vad tycker du?

Krämig pumpapasta med räkor

(9)

Krämig pumpapasta med räkor, salvia och knaperstekt sidfläsk topping.

Här lagar kocken Markiz Tainton en jättegod pasta. Såsens alla ingredienser låter hon ”gotta” ihop sig i ugnen.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
butternutpumpa
2 dl
havregrädde
1
vitlöksklyfta, finriven
1 msk
grönsaksfond
0.5 tsk
Kanel
1 tsk
Salvia, torkad
2 msk
Salvia, färsk
2 msk
olivolja
0.5 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
300 g
pasta
1 dl
pastavatten
400 g
Räkor färska
65 g
babyspenat
150 g
Sidfläsk

Till servering

Mandlar, rostade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 170°C.
2
Skala och skär pumpan i tärningar.
3
Blanda grädde, vitlök, grönsaksfond, kanel, salvia och färsk salvia i en ugnssäker form. Lägg i pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk, cirka 40 minuter.
4
Skär bort svålen på sidfläsket och tärna ner i mindre bitar. Stek fläsket i en stor het stekpanna utan fett. Stek fläsket knaprigt
5
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl av kokvattnet.
6
Blanda ned den nykokta pastan i ugnsformen, tillsätt det sparade vattnet, räkorna och spenaten, blanda försiktigt. Toppa med sidfläsket och rostade mandlar!
7
Servera med lite ny riven parmesanost.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Italiensk mat
    3. Pasta
    4. Markiz Tainton – matkreatör
    5. Räkor
decoration divider

Italiensk mat

Visa alla

Skaldjursrisotto

Focaccia med lufttorkad skinka

Focaccia med gorgonzola, rödlök och honung

Spaghetti all’Amatriciana