Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

Av Lise Finckenhagen

(85)

Vad tycker du?

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

Bananbröd är ett saftigt och lite sött bröd bakade på de där bananerna som ligger kvar i fruktkorgen. Här har vi lyxat till brödet extra med choklad och hackade nötter men det blir även gott utan.

Bananbröd med nötter choklad

Ingredienser

3 Bananer, väl mogna och gärna bruna
150 gsmör, smält och avsvalnat
100 gsocker
100 gfarinsocker
2 ägg, vispade
250 gVetemjöl
1,5 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
100 gchoklad, hackad
100 gnötter, grovackade, t ex, valnötter eller pekannötter

Gör så här

1
Värm ugnen till 180 grader och klä en brödform som rymmer 1,5 liter med bakplåtspapper.
2
Mosa bananerna med en gaffel och rör ner det smälta smöret. Vispa i sockret och äggen. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd till sist ner chokladen och nötterna.
3
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca. 45-50 minuter (testa med en tårtpinne).
4
Låt kakan ligga i formen i 10 minuter, stjälp försiktigt upp den ur formen och låt kakan svalna på galler.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (90)

    Banankaka – söt, saftig och kryddig

  2. (11)

    Lefsa – matigt och gott tunnbröd

  3. (218)

    Valnötsbröd

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia