Glass med karamelliserade popcorn

Av Godare

Vad tycker du?

Glass med karamelliserade popcorn

(1)

Glass med karamellpopcorn. Karamelliserade popcorn kanske inte är det först man tänker på som topping på glass, men de ger ett härligt crunch till den lena, kalla glassen. En kolasås till blir pricken över i.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
Popcorn, färdigpoppade
90 g
brunt farinsocker
90 g
Smör
50 g
ljus sirap
0.5 tsk
vaniljextrakt
0.25 tsk
Bikarbonat
Flingsalt
valfri glass
kolasås
Karamelliserade popcorn som topping på vaniljglass.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 165 grader.
2
Smält smör, socker och sirap i en gryta på medelvärme.
3
När det börjar bubbla blandar du i vaniljarom och bikarbonat.
4
Häll i de färdigpoppade popcornen och rör om, kontrollera noga så inga opoppade popcorn följer med. Lägg över popcornen på en plåt med bakplåtspapper. bred ut dem över hela plåten. Baka dem i ugnen cirka 8–10 minuter. Passa så de inte bränner vid.
5
Strö på flingsalt och låt svalna innan du bryter popcornen i mindre bitar.
6
Skopa upp glass i skålar, häll på kolasås och strö på dina karamelliserade popcorn. Ät och njut.
7
Skulle det bli popcorn över kan de förvaras i en lufttät burk.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Blåbärsglass – med massor av blåbär

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Glass
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone