Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Lefsa – eller läfsa eller lompa, som den också kallas i Norge, är ett gott tunnbröd med potatis. Det serveras ofta med smör, kanel, socker och kanske lite messmör. Men det passar också i mer matiga sammanhang med korv, rökt fisk och liknande. Recept ur ”Brödmat” av Lisa Lemke.

Lefsa – bakas med potatis.
Lefsa – bakas med potatis.

Ingredienser

600 gPotatis, mjölig, eller blanda mjölig och t ex mandelpotatis
25 gsmör, rumstempererat
2 mskgrädde, eller gräddfil
1 tskSalt
10,5 gHonung
6 dlVetemjöl, cirka, eller byt ut hälften mot rågsikt

Förslag på servering

smör, strösocker och kanel
mosad potatis, rökt fisk och messmör
potatismos, kokt korv, surkål och senap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lefsa – matigt och gott tunnbröd

Ämnen