Fläskytterfilé – tricket som gör den saftig och god

Av Godare

(131)

Vad tycker du?

Fläskytterfilé – tricket som gör den saftig och god

Fläskytterfilé – helstek den så blir den riktigt saftig och god. Lagar du till fläskytterfilén rätt så blir den minst lika god som fläskfilén. Här är ett recept med knepen som gör den helt perfekt.

Fläskytterfilé – saftig och god.

Ingredienser

600 gFläskytterfilé
0,5 tsktorkad rosmarin
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
1 mskSmör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 90 grader.
2
Putsa bort hinnor och senor men behåll fettkappan om den finns kvar och skär täta grunda snitt i den.
3
Krydda med rosmarin, salt och peppar.
4
Hetta upp en panna på hög värme och smält smör och häll i oljan.
5
Bryn fläskytterfilén så den får fin yta. Vänd så att alla sidor får färg.
6
Ta upp den ur pannan och lägg den i en ugnsfast form. Sätt i en stektermometer.
7
När innertemperaturen nått 62 grader tar du ut köttet och slår in det i folie. Låt vila cirka 20 minuter.
8
Skiva upp köttet och stek det hastigt i en het grillpanna med lite olja.
9
Servera med potatis, bearnaisesås och en god sallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (3502)

    Kycklingfilé – i smakrik tomatsås

  2. (56)

    Laga härligt mustig köttgryta med högrev

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(4)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål