Potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Bjud på Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett. Fräscht, enkelt och jättegott.

Recept ur boken ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström.

Tina Nordströms potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Ingredienser

2 lVatten
1 mskSalt
500 gsmå potatisar
3 ostron
0,75 dlolivolja
1,5 msksherryvinäger
1 krukadill
2 Salladslökar
70 gSpenat
Salt
Peppar

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt och koka potatisarna med skal mjuka.
2
Häll av vattnet, dela potatisarna och lägg på ett serveringsfat.
3
Koka upp vatten till ostronen. Häll upp kallt vatten med några isbitar i en skål. Lägg ostron i det kokande vattnet och koka i 1 ½ minut. Ta upp och kyl ner i isvattnet. Lägg ostronen med den flata sidan upp på en skärbräda, stick en kniv i »gångjärnet« och vicka lätt tills de öppnas.
4
Häll saften och ostronen skurna i bitar i en skål, blanda med olivolja och sherryvinäger.
5
Toppa potatisen med plockad dill, salladslökar i tunna skivor och spenat. Salta och peppra. Ringla över ostronvinägretten och vänd runt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

  2. (1)

    Socca med bönsallad och pecorino

  3. (0)

    Halloumistrog­anoff med grillad paprika

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Middagstips

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoas­t med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostad­e nötter

(1)

French toast med banan och choklad