Italienska biffar med kall bearnaise

Av Godare

Vad tycker du?

Italienska biffar med kall bearnaise

(50)

Italienska biffar med bea – en riktig brakmiddag som imponera på de flesta. Formbar färs används precis om vanlig köttfärs; krydda, forma och stek. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.

Italienska biffar med kall bearnaise

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Sojafärs, formbar
1
rödlök, finhackad
1
vitlöksklyfta, riven
5
soltorkade tomater, finhackade
0.5 kruka
basilika, finhackade blad
2 msk
Pinjenötter, rostade
Salt och svartpeppar

Tomat- och löksallad

400 g
tomater, blandade färger
1
rödlök, finhackad
1
Schalottenlök, finhackad
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
0.5
citron, pressad saft
1
Lime, pressad saft
2 msk
persilja, finhackad
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Kall bearnaise

2 dl
Naturell yoghurt, t ex av soja eller havre
2 msk
majonnäs, t ex äggfri
1
Schalottenlök, finhackad
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap
2 tsk
dragon, torkad
2 tsk
körvel, torkad
0.5 krm
Gurkmeja, för färg
0.5 tsk
Salt
svartpeppar

Gör så här

1
Tina färsen och blanda med övriga ingredienser i en skål.
2
Blanda ihop samtliga ingredienser till bearnaisesåsen i en skål. Låt stå i minst 15 minuter så att smakerna hinner utvecklas.
3
Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda med övriga ingredienser till salladen i en skål och låt marinera i minst 15 minuter.
4
Forma färsen till biffar och pensla med olja. Lägg på grillen och grilla tills de har fått fint med färg på båda sidor.
5
Servera biffarna med potatisklyftor, tomatsallad och bearnaise.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Laga vegetariskt – mycket enklare än du tror

  2. Enkel ramensoppa med tofu

  3. Tomatsoppa med vita bönor och mandelsmör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Italiensk mat
    4. Biffar
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok