Blomkålssoppa av räddade grönsaker

Av Godare

Vad tycker du?

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

(1)

Grönsaker som börjar bli dåliga är perfekta att rosta och mixa till en god soppa. Använd till exempel räddad broccoli, jordärtskockor, romanesco, palsternacka eller någon annan rotsak du tycker om.

Här är Helena Nordins enkla variant med blomkål, morot och havregrädde.

Soppa på räddade grönsaker.

Ingredienser

Ingredienser

1
blomkålshuvud
3
Morötter
5
Jordärtskockor
1 st
Lök, gul
5 dl
Vatten
1 st
Buljongtärning, valfri sort
1 dl
havregrädde
groddar, till topping

Gör så här

1
Rosta grönsakerna i ugnen så att de blir gyllenbruna, cirka 8-10 min på 225° grader.
2
Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på vatten så det nästan täcker. Ha i din favoritbuljong eller fond. Koka ca 5-10 min tills grönsakerna är mjuka.
3
Mixa allt.
4
Slå på cirka 1 dl havregrädde eller vanlig grädde om du vill och värm upp.
5
Toppa med groddar, krispigt stekt bacon eller rostad lök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laga mat med räddade grönsaker

  2. Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Vegetariskt
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo