Eldost med dadlar och chiliolja

Av Godare

Söta och sega dadlar ihop med salt ost och het chiliolja är en underbar kombination. Eldost är en svensk tolkning av halloumi som ofta görs på get- och komjölk. Recept ur ”Snacks sallad pasta dessert” av Marion Ringborg och Linn Söderström.

Eldost med dadlar och chiliolja

Ingredienser

Ingredienser

5 msk
Olivolja
2 krm
Chiliflakes
200 g
eldost, tärnad
6
dadlar, urkärnade och delade
3 strån
backtimjan, eller citrontimjan, plockade
Smör , till stekning

Gör så här

1
Chiliolja: Värm olivoljan i en kastrull till strax över fingervarmt och tillsätt chiliflakes. Låt stå och dra fram till servering.
2
Eldost: Stek osttärningarna gyllenbruna i smör i en panna på medelvärme.
3
Servering: Varva nystekt eldost, dadlar, chiliolja och timjanblad i små skålar eller på tallrikar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gnudi i vitlöksbuljong

  2. Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika