Eldost med dadlar och chiliolja
Söta och sega dadlar ihop med salt ost och het chiliolja är en underbar kombination. Eldost är en svensk tolkning av halloumi som ofta görs på get- och komjölk. Recept ur ”Snacks sallad pasta dessert” av Marion Ringborg och Linn Söderström.
Ingredienser
Ingredienser
5 msk
Olivolja
2 krm
Chiliflakes
200 g
eldost, tärnad
6
dadlar, urkärnade och delade
3 strån
backtimjan, eller citrontimjan, plockade
Smör , till stekning
Gör så här
1
Chiliolja: Värm olivoljan i en kastrull till strax över fingervarmt och tillsätt chiliflakes. Låt stå och dra fram till servering.
2
Eldost: Stek osttärningarna gyllenbruna i smör i en panna på medelvärme.
3
Servering: Varva nystekt eldost, dadlar, chiliolja och timjanblad i små skålar eller på tallrikar.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen