Morotssallad med apelsindressing och pistaschnötter

Av Godare

Vad tycker du?

Morotssallad med apelsindressing och pistaschnötter

(2)

Den här vegetariska salladen är fantastisk god med smak av morötter, apelsin och pistaschnötter. Dessutom är den färgglad och fin. Perfekt att bjuda på när du ska ha gäster.

Sallad med rostade morötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 185 grader på varmluft.
2
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt en tesked gurkmeja i vattnet för att få extra fin färg. Spola av i kallt vatten när couscousen är färdigkokt för att avstanna kokningen.
3
Lägg morötterna i en ugnsfast form med salt, peppar, rosmarin och några klickar smör. Rosta tills de är gyllene och helt mjuka. Släpp ut ånga cirka tre gånger under tillagningen.
4
Lägg oliverna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och rosta tills de skrumpnar.
5
Tvätta apelsinen noga och riv skalet. Blanda apelsinskal och saft med rapsolja, citronsaft och riven vitlök till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
6
Skär morötterna i bitar.
7
Lägg couscousen på ett fat och tillsätt morötter, oliver och salladsblad.
8
Smula över osten och toppa med pistasch-nötterna.
9
Häll över dressingen och servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Morotssoppa med örtbrie

  2. Pasta med spenat och ärtor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika