Vaniljkräm – så lyckas du

Av Godare

Vad tycker du?

Vaniljkräm – så lyckas du

(16)

Vaniljkräm – gör din egen vaniljkräm, smaken blir så mycket godare med mjölk, ägg och äkta vanilj jämfört med färdigköpt. Recept ur bakboken ”Gofika” av Jan Hedh.

Hemgjord vaniljkräm

Ingredienser

Ingredienser

0.5
vaniljstång
5 dl
Mjölk, standard 3%
6
äggulor
125 g
strösocker
1.5 dl
maizena
25 g
osaltat smör

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg i en liten kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp, dra kastrullen från plattan, lägg på ett lock och låt mjölken dra åt sig vaniljsmaken i 15 minuter.
2
Vispa äggulor och socker lätt i en bunke och tillsätt maizena. Slå mjölken över och blanda alltsammans ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen. Värm krämen under ständig omrörning. Låt den inte koka. Tillsätt smöret, ta kastrullen av värmen och vispa tills smöret har smält.
3
Passera krämen genom en sil ner i en form, gärna låg och vid så att kylningen går fortare. Täck med plastfolie och kyl krämen genom att sätta formen i kallt vatten. Förvara i kyl tills vaniljkrämen ska användas.  Vaniljkräm är en färskvara och håller i högst två dagar. Går bra att frysa in.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bjud på gofika – 3 läckra godsaker

  2. Budapestrulle – klassiskt bakverk

  3. Blåbärspaj med vaniljsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Såser
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!