Pepparkakstaco
Gulliga tacoskal som kan fyllas med vad som helst som smakar gott till pepparkakor. Lingongrädde eller ädelostkräm kanske? Här har Helena Lyth fyllt dem med kladdkaka och apelsinklyftor och toppat med granatäppelkärnor.
Receptur boken ”Julprassel och decembermys”.
Ingredienser
Ingredienser
1
Pepparkaksdeg, Färdigt paket ca. 500 g
Förslag på fyllning
Ädelostkräm
Lingongrädde
kladdkaka
Apelsinklyftor
Granatäpplekärnor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på ett smalt papprör och bakplåtspapper på en plåt. Ett tips är att lägga röret på en kökshandduk så det inte rullar iväg.
2
Kavla ut degen till 3 mm. Stansa ut rundlar, lika många som sedan får plats på pappröret, och lägg på plåten.
3
Grädda i mitten av ugnen 3–4 minuter och för snabbt över dem från plåten till röret. Pepparkakorna måste vara varma och mjuka så att de kan formas efter röret. Låt kakorna svalna och stelna på rullen.
4
Dessa tacos kan fyllas med vad som helst som smakar gott till pepparkakor. Lingongrädde eller ädelostkräm kanske? Här har Helena Lyth fyllt dem med kladdkaka och apelsinklyftor och toppat med granatäppelkärnor.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen