Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Av Godare

(24)

Vad tycker du?

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Pilgrimsmusslorna med äppelmajonnäs, äppelkräm, citronfänkål och rostade hasselnötter var Sofia Henrikssons finalförrätt i Sveriges Mästerkock 2020.
– Det var en av pusselbitarna som gjorde att jag kammade hem vinsten. Vilken lycka, säger hon.

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.
Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs.

Ingredienser

  • 100 gHasselnötter
  • 1 mskolja
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 50 gsmör
  • Salt

Citronfänkål

  • 1 ståndfänkål
  • 1 citron, pressade saften
  • 2 mskÄppelmust
  • Salt

Inlagt äpple

  • 1 Äpple, gärna Granny Smith
  • 1 citron, pressade saften

Äppelmajonnäs

  • 2 äpplen, gärna Granny Smith
  • 1 citron, pressade saften
  • 1 ägg
  • 1 tskDijonsenap
  • 2 tskÄppelcidervinäger
  • 1 mskströsocker
  • 1 dlRapsolja, upp till dubbelt så mycket
  • Salt och peppar

Äppelkräm

  • 2 äpplen, svenska
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 dlÄppelmust
  • Salt, eventuellt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pilgrimsmusslor med äppelmajonnäs

Ämnen