Quinoaburgare med sötpotatis

Av Godare

Vad tycker du?

Quinoaburgare med sötpotatis

(2)

Quinoa-och sötpotatisburgare – så här gör du en supergod vegoburgare. En quinoaburgare med sötpotatis och pepparotsgräddfil som toppas med scharlottenlök och gräslök. Tänk på att biffarna ska stå i kylen i minst en timme innan stekning.

Smöra bröden först och stek hastigt i stekpanna. Sen kan du börja bygga din quinoaburgare.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Sötpotatis
2
ägg
2 dl
Kikärtsmjöl
3 dl
Quinoa (kokt)
1 tsk
Chilipulver
1 msk
Fransk senap, grov
1 msk
valnötssmör, eller annan nötsmör
0.5
citron, saften
Salt, en nypa
Rapsolja, att steka i (jordnötsolja går också bra)

Pepparrotsgräddfil

3 msk
pepparrot, finriven
3 dl
Gräddfil 12%
Salt

Till servering

6
hamburgerbröd
Smör
Schalottenlök, fint skivad
Gräslök, finhackad

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg sötpotatisarna i en ugnssäker form och baka dem mitt i ugnen i cirka 45 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom.
3
Dela potatisarna på längden och gröp ur dem med en sked.
4
Vispa äggen lätt i en matberedare med knivblad. Tillsätt sötpotatis, kikärtsmjöl, chilipulver, senap, nötsmör, citronsaft och salt och pulsmixa så att alla ingredienser blandas. Lägg över smeten i en bunke och lägg i quinoan. Vänd runt med en sked så allt blandas.
5
Ta en handfull smet i taget och forma till sex runda biffar, antingen för hand eller med hjälp av en stansring. Lägg biffarna på ett fat och täck med plastfilm. Låt stå i kylen i minst 1 timme, gärna längre, så håller de ihop bättre när du steker dem.
6
Värm ugnen till 180 grader.
7
Blanda pepparrot och gräddfil i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
8
Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna. Stek biffarna i några minuter på medelvärme på båda sidor, tills de har lite färg och en fin yta. Lägg över i en ugnssäker form och efterstek dem mitt i ugnen i 5–10 minuter.
9
Smöra bröden och stek dem hastigt i en stekpanna med snittytan ner. Lägg en biff i botten på varje bröd, klicka på pepparrotsgräddfil och toppa med schalottenlök och gräslök.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Friterade svampburgare med surkål

  2. Svarta bönburgare med gruyèreost

  3. Sötpotatisbröd till den vegetariska burgaren

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika