Blodpudding med krispig kål och lingon
Skånsk blodkorv eller blodpudding? Det går bra med vilket som. Huvudsaken är att du steker den med goda grejer till, som krispig kål, lök och sötsyrligt äpple som här. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Blodpudding, eller blodkorv
1
rödlök
200 g
rödkål
1
Äpple, rött
Smör
Salt
vitpeppar
Till servering
rårörda lingon
Gör så här
1
Skär blodpuddingen eller blodkorven i skivor – dela eventuellt blodpuddingen i mindre bitar.
2
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär rödkålen i strimlor och äpplet i tunna klyftor.
3
Fräs lök och kål i en klick smör i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpplet och låt det fräsa med i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra lätt. Ta upp och lägg över på ett fat.
4
Lägg lite nytt smör i pannan och stek blodpuddingen eller blodkorven i några minuter. Häll kålfräset i pannan och servera direkt med rårörda lingon.