Av Tareq Taylor

Blodpudding med krispig kål och lingon

Av Tareq Taylor

Vad tycker du?

Blodpudding med krispig kål och lingon

(12)

Skånsk blodkorv eller blodpudding? Det går bra med vilket som. Huvudsaken är att du steker den med goda grejer till, som krispig kål, lök och sötsyrligt äpple som här. Recept av Tareq Taylor ur kokboken Det goda livet.

Blodpudding med krispig kål och lingon

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Blodpudding, eller blodkorv
1
rödlök
200 g
rödkål
1
Äpple, rött
Smör
Salt
vitpeppar

Till servering

rårörda lingon

Gör så här

1
Skär blodpuddingen eller blodkorven i skivor – dela eventuellt blodpuddingen i mindre bitar.
2
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär rödkålen i strimlor och äpplet i tunna klyftor.
3
Fräs lök och kål i en klick smör i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpplet och låt det fräsa med i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra lätt. Ta upp och lägg över på ett fat.
4
Lägg lite nytt smör i pannan och stek blodpuddingen eller blodkorven i några minuter. Häll kålfräset i pannan och servera direkt med rårörda lingon.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet

  2. Supersnabb pekinganka

  3. Morotspannkaka med rårörda lingon

  4. Matvetesallad med ägg och tonfisk

  5. Gräddfilspannacotta med jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Middagstips
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa