Vit sparris med brynt smör och ramslök

Av Godare

Vad tycker du?

Vit sparris med brynt smör och ramslök

(7)

Vit sparris. Årets kocks favoritprimör går att tillaga på flera olika sätt. Svep in i folie och baka i ugnen, stek i smör, råhyvla och använd i en sallad.

I det här receptet serverar Ludwig Tjörnemo vit sparris med brynt smör och ramslök.

Vit sparris är Ludwig Tjörnemos favorit bland vårprimörerna.

Ingredienser

Sparris

8
sparris
2 msk
Smör
1
citron
2 msk
Socker
2 msk
Salt

Smörkrisp

2 dl
Smör
1 dl
torrmjölk

Smörkräm

1
ägg
1 dl
smörkrisp
1 dl
olja
Salt
citronjuice

Topping

8 blad
ramslök
4 kvistar
körvel
citron

Gör så här

1
Skala sparrisen. Koka den sedan i 2 l vatten med smöret, saften från citronen, sockret och saltet i cirka 5 minuter eller tills den har mjuknat.
2
Smörkrispet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt torrmjölken och vispa tills smöret blivit brynt och gyllenbrunt. Sila sedan av smöret och låt svalna. Använd sedan det avsilade smöret till smörkrämen.
3
Smörkrämen: Knäck ett helt ägg i mixern. Mixa sedan i smöret som är lite ljummet och sedan oljan. Smaka av med salt och citronjuice.
4
Toppingen: När rätten är klar, riv på lite citronskal och strö över finhackad ramslök. Toppa med några körvelkvistar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. ”Ängamat” med härliga varma vårprimörer

  2. Späd rabarber, mandel och punchgrädde

  3. Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa