Carpaccio med spenatsallad

Av Godare

Vad tycker du?

Carpaccio med spenatsallad

(68)

Carpaccio är tunt, tunt skivad oxfilé oftast toppad med parmesanost, svartpeppar och olivolja. Här är ett underbart recept med tomater, pepparrot och spenatsallad.

Ingredienser

Ingredienser

30
körsbärstomater, ekologiska
Salt och peppar
Olivolja
300 g
Oxfilé
Salt och peppar
1 handfull
pumpakärnor
Olja
1.5 dl
Crème fraiche
3 msk
pepparrot, färsk, riven
1 msk
smör
1
Schalottenlök, finhackad
2
vitlöksklyftor, krossade
250 g
Spenat, ekologisk
Salt och peppar
Carpaccio med spenatsallad

Gör så här

1
Lägg tomaterna på en plåt, ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Bakas i ugn i 110 grader i cirka 1 timme.
2
Köttet kryddas med salt och peppar och bryns runtom i het stekpanna. Ta upp ur stekpannan.
3
Pumpakärnorna rostas i stekpanna med lite olja tills de poppar lite och blir gyllenbruna och spröda.
4
Crème fraichen rörs ihop med pepparrot och salt.
5
Ha smör i en stekpanna och lägg i schalottenlök och vitlök, vänd i spenaten. Krydda med salt och peppar.
6
Skär köttet i skivor och lägg upp det på spenaten, toppa med tomater, pumpakärnor och färska örter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ribollita – italiensk grönsakssoppa

  2. Friterad fisk är flott och gott

  3. Honungsglaserade äpplen med hasselnötsglass

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis