Av Tareq Taylor

Supersnabb pekinganka

Av Tareq Taylor

Vad tycker du?

Supersnabb pekinganka

(198)

Pekinganka enligt konstens alla regler är en komplicerad och tidskrävande rätt. Här är en fuskvariant med kyckling som du gör på nolltid. Lite tacokänsla men med asiatisk touch. Recept av Tareq Taylor ur kokboken ”Det goda livet”.

Pekinganka med kyckling

Ingredienser

Ingredienser

2
Salladslökar
10 cm
gurka
1
morot
250 g
Kycklinglårfilé
0.5 msk
Rapsolja
0.5 msk
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 krm
Chiliflakes

Till servering

tortillabröd, små
rostade sesamfrön
hoisinsås

Gör så här

1
Skär salladslökarna i 5 cm långa bitar och strimla dem sedan tunt på längden.
2
Dela gurkan på längden, kärna ur och strimla den fint. Skala eller tvätta och strimla moroten. Lägg upp i skålar.
3
Skär kycklingen i strimlor och stek dem i olja i en stekpanna tills de är genomstekta och fått lite färg, i cirka 5 minuter.
4
Tillsätt sesamolja, soja och chiliflakes och stek i ytterligare någon minut.
5
Värm tortillabröden och låt var och en fylla dem med kyckling, salladslök, gurka, morot, sesamfrön och hoisinsås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tareq bytte mat – slapp värk och trötthet

  2. Morotspannkaka med rårörda lingon

  3. Matvetesallad med ägg och tonfisk

  4. Blodpudding med krispig kål och lingon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Middagstips
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök