Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Så steker du lax till perfektion

Av Mattias Larsson

(458)

Vad tycker du?

Så steker du lax till perfektion

Stekt lax är en riktig favorit på middagsbordet. Lätt att variera och passar ihop med en mängd olika smaksättningar. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för att få den helt perfekt stekt.

Ingredienser

4 laxfilé, á 150 g
Salt
Olivolja

Krämig kräftpotatis

350 gPotatis
1 dlCrème fraiche
150 gKräftstjärtar, skalade
1,5 mskgräslök
Salt

Dillsyrad morot

0,5 dlÄppelcidervinäger
1 mskflytande honung
1 krmDillfrö, krossat
150 gMorot
Salt

Till servering

Dill
Stekt lax med krämig kräftpotatis och dillsyrad morot.
Stekt lax med krämig kräftpotatis och dillsyrad morot.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så steker du lax till perfektion

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 34 recept

Ämnen