Så steker du lax till perfektion
Stekt lax är en riktig favorit på middagsbordet. Lätt att variera och passar ihop med en mängd olika smaksättningar. Kocken Mattias Larsson delar med sig av sina bästa tips för att få den helt perfekt stekt.
Ingredienser
- 4 laxfilé, á 150 g
- Salt
- Olivolja
Krämig kräftpotatis
- 350 gPotatis
- 1 dlCrème fraiche
- 150 gKräftstjärtar, skalade
- 1,5 mskgräslök
- Salt
Dillsyrad morot
- 0,5 dlÄppelcidervinäger
- 1 mskflytande honung
- 1 krmDillfrö, krossat
- 150 gMorot
- Salt
Till servering
- Dill
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 41 recept