Mandelmanns lavendelskorpor

Av Godare

Vad tycker du?

Mandelmanns lavendelskorpor

(14)

Mandelmanns lavendelskorpor – lavendelsocker ger de här goda skorpor både doft och smak. Ur boken Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal (Bonnier Fakta).

Ljuvliga lavendelskorpor.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
lavendelsocker
125 g
Sötmandel
2
ägg
200 g
Smör, rumsvarmt
150 g
Mörk choklad
7 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Sila lavendelblommorna från sockret och spara dem. Hacka mandeln – hälften grovt och andra hälften fint, så blir det en fin balans mellan smak och struktur i skorpan.
2
Knäck äggen och separera äggvitorna från gulorna. Spara den ena äggvitan till penslingen av skorporna.
3
Rör smör och lavendelsocker mjukt. Tillsätt all hackad mandel, 2 äggulor och 1 äggvita. Rör igen till en jämn smet.
4
Hacka chokladen ganska grovt och blanda med vetemjölet och bakpulvret. Häll blandningen i mandelsmeten och arbeta ihop till en deg.
5
Dela degen i två delar och rulla dem till ca 30 cm långa längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till 12 cm breda längder.
6
Vispa upp den resterande äggvitan och pensla längderna. Strö på lavendelblommorna.
7
Grädda längderna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllengula. Ta ut och skär dem direkt på plåten till 2 cm breda skorpor.
8
Sänk värmen till 75 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda i ytterligare en timme tills skorporna är helt torra. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hasselstörar

  2. Baka Mandelmanns sötebröd

  3. Johanna Westmans bästa baktips

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!