Valnöt och svampragu

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Valnöt och svampragu

Hemligheten bakom den här goda ragun är att finhacka svampen i precis lagom små bitar, sedan bryna dem länge och väl för att locka fram maximalt med magisk umami.

Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister.

Valnöt och svampragu
Valnöt och svampragu

Ingredienser

1 stMorot
1 stLök, gul
1 stjälkblekselleri
2 vitlöksklyftor
200 gskogschampinjoner
100 gshiitakesvampar
1 dltorkade trattkantareller, mortlad
1 tskRåsocker
100 gvalnötter, skalade och finhackade
80 gTomatpuré
1 cascabel chili, eller annan chili
2 lagerblad
muskotnöt, efter smak
1 dlVitt vin
1 dlutspädd grönsaksfond, svampfond om du har
1 mskSocker
1 krmtorkad timjan
1 krmOregano, torkad
1 krmnymald vitpeppar
Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Valnöt och svampragu