Enkel lins- och bönsallad
En enkel lins- och bönsallad passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk eller grillat. Ringla över den söta dressingen med senap, honung och olivolja. Som en egen rätt kan du toppa den med fetaost eller grillad halloumi.
Ingredienser
6 dllinser och bönor, kokta
0,5 gurka
1 röd paprika, medelstor
1 gul paprika, medelstor
150 gsoltorkade tomater
1 rödlök, liten
2 nävar babyspenat
1 dlfärska örter, hackade
Dressing
2 tskflytande honung
2 tskdijonsenap
3 mskbalsamvinäger
5 mskolivolja
salt och malen peppar
Gör så här
1
Skölj de kokta linserna och bönorna om de är konserverade. Låt dem rinna av väl.
2
Rensa och skär alla grönsaker i små bitar.
3
Skär spenaten i grova strimlor och hacka örterna.
4
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
5
Blanda ihop linser, bönor, grönsaker, örter och dressing. Justera smaken med salt och mald peppar.