Enkel lins- och bönsallad

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Enkel lins- och bönsallad

En enkel lins- och bönsallad passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk eller grillat. Ringla över den söta dressingen med senap, honung och olivolja. Som en egen rätt kan du toppa den med fetaost eller grillad halloumi.

Enkel lins- och bönsallad

Ingredienser

6 dllinser och bönor, kokta
0,5 gurka
1 röd paprika, medelstor
1 gul paprika, medelstor
150 gsoltorkade tomater
1 rödlök, liten
2 nävar babyspenat
1 dlfärska örter, hackade

Dressing

2 tskflytande honung
2 tskdijonsenap
3 mskbalsamvinäger
5 mskolivolja
salt och malen peppar

Gör så här

1
Skölj de kokta linserna och bönorna om de är konserverade. Låt dem rinna av väl.
2
Rensa och skär alla grönsaker i små bitar.
3
Skär spenaten i grova strimlor och hacka örterna.
4
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
5
Blanda ihop linser, bönor, grönsaker, örter och dressing. Justera smaken med salt och mald peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Rödbetstzatziki

  2. (1)

    Grillade nektariner med labneh

  3. (1)

    Blomkålscouscous

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Smårätter

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis