Mustig kycklinggryta med vin

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Mustig kycklinggryta med vin

Bjud på denna variant av klassikern coq au vin där tuppen har ersatts med saftiga kycklinglår som flamberas i konjak och sen får puttra ihop till en mustig gryta tillsammans med grönsaker, bacon och rödvin. Servera med potatismos och ett gott bröd.

En variant av coq au vin med kycklinglår som marineras i vitlök, timjan och rödvin.
En variant av coq au vin med kycklinglår som marineras i vitlök, timjan och rödvin.

Ingredienser

8 kycklinglår
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 kvisttimjan
4 dlrödvin
2 mskVetemjöl
100 gBacon
16 smålökar
2 Morötter
2 bladselleristjälkar
300 gChampinjoner
0,5 dlKonjak
2 dlKycklingfond
1 knippepersilja, liten
salt och malen peppar
smör

Till servering

Potatismos
gott bröd

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mustig kycklinggryta med vin