Mustig kycklinggryta med vin
Bjud på denna variant av klassikern coq au vin där tuppen har ersatts med saftiga kycklinglår som flamberas i konjak och sen får puttra ihop till en mustig gryta tillsammans med grönsaker, bacon och rödvin. Servera med potatismos och ett gott bröd.
Ingredienser
- 8 kycklinglår
- 4 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 1 kvisttimjan
- 4 dlrödvin
- 2 mskVetemjöl
- 100 gBacon
- 16 smålökar
- 2 Morötter
- 2 bladselleristjälkar
- 300 gChampinjoner
- 0,5 dlKonjak
- 2 dlKycklingfond
- 1 knippepersilja, liten
- salt och malen peppar
- smör
Till servering
- Potatismos
- gott bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.