Macka med currykyckling
Gör en fräsch och krämig röra på kyckling, curry, rödlök och lite sötma från ett äpple. Servera på skivor av ett riktigt gott rostat bröd och toppa med lite extra rödlök, några tunna skivor äpple och strimlad salladslök.
Ingredienser
- 4 skivorgott bröd, rostade
- 400 gKyckling, rent kött, gärna från grillad kyckling
- 2 dlMajonnäs
- 1 dlCrème fraiche, eller kvarg
- 3 tskCurrypasta
- 1 Äpple
- 1 rödlök
- 2 Salladslökar
- citronsaft, några droppar
- Salt
- Peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.