Macka med currykyckling

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Macka med currykyckling

Gör en fräsch och krämig röra på kyckling, curry, rödlök och lite sötma från ett äpple. Servera på skivor av ett riktigt gott rostat bröd och toppa med lite extra rödlök, några tunna skivor äpple och strimlad salladslök.

Currykyckling med rödlök och äpple på rostat bröd.
Currykyckling med rödlök och äpple på rostat bröd.

Ingredienser

  • 4 skivorgott bröd, rostade
  • 400 gKyckling, rent kött, gärna från grillad kyckling
  • 2 dlMajonnäs
  • 1 dlCrème fraiche, eller kvarg
  • 3 tskCurrypasta
  • 1 Äpple
  • 1 rödlök
  • 2 Salladslökar
  • citronsaft, några droppar
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Macka med currykyckling

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.