Jordgubbssallad med kallskuret

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Jordgubbssallad med kallskuret

Klassisk sallad – med en somrig twist. Grillade jordgubbar lyfter denna rätt till nya höjder. Servera med lufttorkad skinka, mozzarella och toppa med basilikablad, olivolja och några droppar balsamvinäger.

Grillade jordgubbar med mozzarella och lufttorkad skinka

Ingredienser

1 askjordgubbar
2 mozzarella, färska (ca 125 g styck)
12 skivorlufttorkad skinka, i stora och tunna skivor
2 nävarbasilikablad
balsamico, söt, eventuellt balsamicosirap
Olivolja, god kvalitet
Flingsalt
malen peppar

Gör så här

1
Rensa jordgubbarna och grilla dem snabbt på hög värme tills de får ett par svarta strimmor.
2
Lägg upp jordgubbarna på ett fat och lägg på lufttorkad skinka och mozzarella riven i grova bitar. Strö över basilikablad och ringla över olivolja och några droppar balsamvinäger.  Avsluta med lite krossat flingsalt och mald peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Blomkålscouscous

  2. (1)

    Focaccia med lufttorkad skinka

  3. (1)

    Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Tillbehör

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis