Pumpapaj med kokos

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pumpapaj med kokos

Den här milda och söta pumpapajen får extra god smak av kanel, ingefära och kryddnejlika. Garnera med vispgrädde, pumpafrökrokant och kokos innan servering. Lite kolasås ovanpå är också gott.

Pumpapaj med kokos
Pumpapaj med kokos

Ingredienser

Mördeg

  • 125 gsmör, kallt och tärnat
  • 100 gFlorsocker
  • 1 ägg, medelstort
  • 250 gmjöl

Pajfyllning

  • 500 gPumpa, rensad
  • 6 dlKokosmjölk
  • 150 gSocker, gärna hälften brunt socker
  • 30 gsmör, smält och kylt
  • 2 tskKanel
  • 1 tskmald ingefära, torkad
  • 0,5 tskkryddnejlika, mald (eller kryddpeppar)
  • 0,25 tskmuskot, mald
  • 2 ägg, stora
  • 1 Äggula

Till garnering

  • 3 dlgrädde
  • pumpafrökrokant, se recept nedan
  • kokosflingor

Pumpafrökrokant

  • 3 mskSocker
  • 1 msksmör
  • 1 dlPumpafrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pumpapaj med kokos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.