Pumpapaj med kokos
Den här milda och söta pumpapajen får extra god smak av kanel, ingefära och kryddnejlika. Garnera med vispgrädde, pumpafrökrokant och kokos innan servering. Lite kolasås ovanpå är också gott.
Ingredienser
Mördeg
- 125 gsmör, kallt och tärnat
- 100 gFlorsocker
- 1 ägg, medelstort
- 250 gmjöl
Pajfyllning
- 500 gPumpa, rensad
- 6 dlKokosmjölk
- 150 gSocker, gärna hälften brunt socker
- 30 gsmör, smält och kylt
- 2 tskKanel
- 1 tskmald ingefära, torkad
- 0,5 tskkryddnejlika, mald (eller kryddpeppar)
- 0,25 tskmuskot, mald
- 2 ägg, stora
- 1 Äggula
Till garnering
- 3 dlgrädde
- pumpafrökrokant, se recept nedan
- kokosflingor
Pumpafrökrokant
- 3 mskSocker
- 1 msksmör
- 1 dlPumpafrön