Kall havregröt – birchermüsli

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Kall havregröt – birchermüsli

Frukostgröt ger dig inte nödvändigtvis ett bättre liv över en natt, men det ger dig garanterat en god, smakrik och frisk start på dagen. Här är en kall gröt på havre och äpple – även kallad birchermüsli, toppad med yoghurt, russin, nötter och frön. Tid tillkommer för gröten att stå i kylskåpet minst sex timmar.

Kall havregröt – birchermüsli
Kall havregröt – birchermüsli

Ingredienser

5 dlhavregryn
3,75 dlÄppeljuice
2 msklinfrön
0,5 tskKanel
1 Äpple

Förslag på topping

naturell yoghurt
russin
pistagenötter, eller andra nötter, hackade
solrosfrön
Hallon, torkade, eller andra bär eller torkad frukt
Honung, flytande

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kall havregröt – birchermüsli