Kall havregröt – birchermüsli
Frukostgröt ger dig inte nödvändigtvis ett bättre liv över en natt, men det ger dig garanterat en god, smakrik och frisk start på dagen. Här är en kall gröt på havre och äpple – även kallad birchermüsli, toppad med yoghurt, russin, nötter och frön. Tid tillkommer för gröten att stå i kylskåpet minst sex timmar.
Ingredienser
- 5 dlhavregryn
- 3,75 dlÄppeljuice
- 2 msklinfrön
- 0,5 tskKanel
- 1 Äpple
Förslag på topping
- naturell yoghurt
- russin
- pistagenötter, eller andra nötter, hackade
- solrosfrön
- Hallon, torkade, eller andra bär eller torkad frukt
- Honung, flytande
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.