Snabbgravad lax

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Snabbgravad lax

Köp lax av högsta kvalitet och gör en snabb och enkel variant på gravad lax, kryddad med ett litet stänk lakrits. Toppa med dill och servera med en fräsch avokadokräm med lime.

Tidsangivelsen inkluderar inte tid för marinering.

Gravad lax kryddad med ett stänk lakrits, toppad med dill.
Gravad lax kryddad med ett stänk lakrits, toppad med dill.

Ingredienser

  • 400 glaxfilé, utan skinn och ben
  • 2 mskSocker
  • 1,5 mskSalt
  • 0,5 tskSvartpeppar, malen
  • 0,5 tskLakritspulver
  • 1 knippedill

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 2 mskgräddfil, eller naturell yoghurt
  • 2 msklimesaft
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Snabbgravad lax

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.