Snabbgravad lax
Köp lax av högsta kvalitet och gör en snabb och enkel variant på gravad lax, kryddad med ett litet stänk lakrits. Toppa med dill och servera med en fräsch avokadokräm med lime.
Tidsangivelsen inkluderar inte tid för marinering.
Ingredienser
- 400 glaxfilé, utan skinn och ben
- 2 mskSocker
- 1,5 mskSalt
- 0,5 tskSvartpeppar, malen
- 0,5 tskLakritspulver
- 1 knippedill
Avokadokräm
- 2 avokado
- 2 mskgräddfil, eller naturell yoghurt
- 2 msklimesaft
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.