Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

Av Mattias Larsson

(10)

Vad tycker du?

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

En somrig sallad som passar perfekt att äta som lunch eller lättare middag.
Den salta halloumin blir jättegod tillsammans med de söta persikorna och knapriga hasselnötterna.

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter.
Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter.

Ingredienser

2 halloumi, paket
2 Persikor, Gärna vita
1 dlHasselnötter
1 påsemachesallad
1 påsebabyspenat

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. Häll upp sallad i en stor skål. Skär upp persikorna i tunna skivor och lägg i skålen.
  3. Finriv skalet från citronen. Pressa citronsaften i en skål och blanda med citronskalet, olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär halloumin i cirka 2 cm tjocka skivor.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek halloumin hastigt i stekpannan så att de får fin gyllenbrun färg på båda sidor.
  6. Lägg den stekta halloumin i skålen och ringla över dressingen.
  7. Grovhacka hasselnötterna och lägg på salladen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

Ämnen