Cowboysoppa med köttfärs recept
Cowboysoppa är en enkel och god soppa som passar perfekt till lunch eller middag. Smakerna av vitlök, oregano och bacon går hem hos dom flesta. Den är god att spara för att värma som matlåda.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Köttfärs
1
röd paprika, tärnad
4
Potatisar, tärnade
1.5
vitlöksklyfta, finhackad
1.5
Gul lök, finhackad
4 msk
Tomatpuré
2 msk
Kalvfond
2 tsk
torkad oregano
2.5 dl
Grädde
5 dl
Mjölk
Salt och peppar
5 msk
Kidneybönor, okokta
5 msk
Bönor, vita
5 msk
Majs
färska örter
Bacon, stekt
Gör så här
1
Finhacka löken och tärna eller skiva paprikan. Skala och tärna potatisen till medelstora bitar.
2
Fräs köttfärsen i en stekpanna med olivolja tills den är genomstekt. Tillsätt potatisen, paprikan och löken och fräs i ytterligare någon minut.
3
Häll över allt i en medelstor kastrull och tillsätt tomatpuré,, mjölk, grädd och kalvfonden.
Låt soppan koka i ca 15 minuter.
4
Tillsätt majs och kidneybönor, krydda med salt, peppar, oregano och rör om och sänk värmen. Låt den puttra någon minut till.
5
Smaka av och garnera med örter. Toppa med lite bacon. Klar att serveras.