Kokosris med chili

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Kokosris med chili

Kokosris – indiskt kokosris är mer som en risrätt med kokosflingor i.

– Vi gillar också att ersätta 1 deciliter av vattnet med kokosmjölk när vi kokar riset för extra kokossmak, säger Mattias Kristiansson.

Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Kokosris med curryblad och chili.
Kokosris med curryblad och chili.

Ingredienser

  • chana dal

Ris

  • 3 dlbasmatiris
  • 6 dlVatten
  • 0,5 tskSalt

Smaksättning

  • 1 mskneutral olja
  • 0,5 tsksenapsfrön, bruna
  • 10 cashewnötter
  • 12 curryblad
  • 2 chilifrukter , röda, torkade
  • 1 Chilifrukt, grön, finhackad
  • 1,5 dlkokosflingor, färska eller torkade
  • 0,5 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosris med chili