Kokosris med chili

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Kokosris med chili

Kokosris – indiskt kokosris är mer som en risrätt med kokosflingor i.

– Vi gillar också att ersätta 1 deciliter av vattnet med kokosmjölk när vi kokar riset för extra kokossmak, säger Mattias Kristiansson.

Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Kokosris med curryblad och chili.
Kokosris med curryblad och chili.

Ingredienser

chana dal

Ris

3 dlbasmatiris
6 dlVatten
0,5 tskSalt

Smaksättning

1 mskneutral olja
0,5 tsksenapsfrön, bruna
10 cashewnötter
12 curryblad
2 chilifrukter , röda, torkade
1 Chilifrukt, grön, finhackad
1,5 dlkokosflingor, färska eller torkade
0,5 tskSalt

Gör så här

1
Blötlägg chana dalen i 30-60 minuter. Om du inte har chana dal kan du enkelt bara hoppa över dem.
2
Blötlägg helst riset i 30 minuter.
3
Skölj riset och häll ner det i en kastrull tillsammans med vatten och salt.
4
Koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter.
5
Blötlägg torkade kokosflingor i varmt vatten i 15 minuter.
6
Ta kastrullen från plattan och lyft bort locket. Lägg över en kökshandduk och sätt på locket igen. Låt stå i 5 minuter.
7
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs chana dal, senapsfrön och cashewnötter tills allt har fått fint med färg.
8
Rör ner curryblad, röd chili och grön chili. Låt fräsa med i en minut.
9
Vänd ner kokosflingorna och låt fräsa med i 2-3 minuter.
10
Blanda ner det kokta riset och smaka av med salt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosris med chili