Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing

Av Godare

Vad tycker du?

Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing

(3)

Nudelsallad med tamarifräst tofu – en underbar nudelsallad med friskhet från syrad gurka och extra mycket smak från den goda dressingen. Dessutom är den helt vegetarisk. Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.

Nudelsallad med tofu, syrad gurka och jordnötsdressing

Ingredienser

Grön bas

1 pkt
ekologisk fast naturell tofu, 270 g/pkt
2
morötter, medelstora
300 g
Sparrisbroccoli
200 pkt
svartrisnudlar, eller bovetenudlar
4
Salladslök
0.5 kruka
koriander
2 msk
kokosolja, kallpressad
1 msk
tamari

Topping

0.5 dl
naturella jordnötter
0.5 kruka
koriander

Tillbehör

0.5
ekologisk gurka
3 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit 12%
1 msk
agavesirap, (honung går bra, men då blir rätten inte vegansk)

Dressing

0.5 dl
osötat jordnötsmör
1 msk
risvinäger
1 msk
tamari
1 krm
Vitlökspulver, äkta
2.5 msk
Vatten
himalayasalt

Gör så här

1
Lägg tofun i press mellan hushållspapper under något tungt i minst 30 minuter. Detta för att pressa ut vätskan så att tofun sedan suger åt sig av smakerna den blandas med.
2
Hyvla gurkan med mandolin eller osthyvel och lägg i en värmetålig skål. Koka upp vatten, ättika och agavesirap till en lag. Häll lagen över gurkskivorna och låt dra i 10 minuter. Häll av lagen.
3
Skala och strimla morötterna fint med en julienneskalare (se s. 17) eller hyvla strimlor med en potatiskalare.
4
Woka sparrisbroccolin på hög värme i 1 msk kokosolja i wokpanna tills den får färg. Ställ åt sidan.
5
Lägg tofun på en tallrik och mosa den till mindre bitar med hjälp av en gaffel. Woka i 1 msk jordnötsolja tills tofun får färg. Häll över tamarin och låt koka in. Ta av från plattan.
6
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av väl.
7
Ansa och strimla salladslöken. Hacka koriandern grovt.
8
Rosta jordnötterna i torr, het stekpanna tills de får färg. Låt svalna och finhacka.
9
Varva nudlar, morot, tofu, sparrisbroccoli och koriander på ett stort fat. Toppa med salladslök, extra koriander och hackade jordnötter. Bjud gurkan och jordnötssåsen vid sidan av.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok