Torkad ramslök – så torkar du i ugnen

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Torkad ramslök – så torkar du i ugnen

(2)

Ramslöksblad går utmärkt att torka och smula ner i en kryddburk. Lägg ut bladen på ett bakplåtspapper och torka i ugnen cirka 30 minuter så kan du njuta av smaken av ramslök året runt.

Torkad ramslök kan blandas med salt eller användas som egen krydda.

Ingredienser

Ingredienser

60 blad
ramslök, cirka

Gör så här

1
Sätt ugnen på 100 grader.
2
Knipsa bort skaftet och en bit av bladnerven om den är tjock, annars torkar inte bladen. Lägg ut bladen på två plåtar med bakplåtspapper, se till att bladen inte ligger på varandra.
3
Sätt plåtarna långt ner i ugnen och låt bladen torka i cirka 30 minuter. Känn efter att bladen är helt torra.
4
Smula ner bladen och förvara dem mörkt och torrt i en burk med lock.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ramslökspesto – enkelt och så gott

  2. Ramslöksolja – så enkelt gör du den

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis