Rabarberkaka med mandel

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarberkaka med mandel

(48)

Det är inte mycket som slår en hemgjord rabarberkaka.
Den här mjuka kakan med den fina mandelsmaken är perfekt sötsyrlig med sina bitar av rabarber.
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Raberberkaka med mandel

Ingredienser

Ingredienser

75 g
margarin eller smör
2
Ägg
2.5 dl
Socker
1 tsk
Vaniljsocker
350 g
Rabarber
1.5 dl
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
1 tsk
Bakpulver
0.5 dl
Mandel, flagad
2
Bittermandlar, malda

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3
Smält smöret. Mal bittermandeln.
4
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
5
Skär rabarbern i 1 cm breda bitar. (Skala rabarbern innan du skär om den är grov)
6
Blanda mjöl, malen bittermandel och bakpulver, rör ner det och smöret i smeten. Häll smeten i formen. Häll på rabarbern och toppa med flagad mandel.
7
Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallonkaka i långpanna

  2. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  3. Johanna Westmans bästa baktips

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!