Linstapenade med krämig och fyllig smak

Av Godare

Vad tycker du?

Linstapenade med krämig och fyllig smak

(1)

Linstapenade – ibland kan den vanliga tapenaden av oliver kännas lite för stark, då är den här linstapenaden en räddningsplanka. Linserna gör röran fylligare, mildare och rundare.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok Den nya skåpmaten.

Linstapenade.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
gröna linser
1 dl
Kalamataoliver, urkärnade
0.5 dl
olivolja
1 msk
citronjuice
2 tsk
kapris
2
Sardellfiléer
1 tsk
vitlök, finhackad eller vitlökspasta
svartpeppar

Gör så här

1
Hacka vitlöken halvnoga. Häll av linser och oliver. Kör allt i en mixer till slät konsistens. Smaka av med svartpeppar.
2
Servera som dipp till bröd eller chips.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tonfisklasagne med krämig ostsås

  2. Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

  3. Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok