Fläskfilé i sötsur sås

Av Godare

Vad tycker du?

Fläskfilé i sötsur sås

(137)

Fläskfilé i sötsur sås med ris är en riktig klassiker på middagsbordet. En enkel och snabblagad rätt med frysta wokgrönsaker, fläskfilé och en hemlagad sötsur sås som lyfter maten till en ny nivå.

Fläskfilé i sötsur sås

Ingredienser

Ingredienser

500 g
fläskfilé, eller fläskytterfilé
500 g
Wokgrönsaker, frysta
2 msk
olja
Salt och svartpeppar

Sötsur sås

2 dl
Vatten
1 msk
Tomatpuré
2 msk
strösocker
0.5 tsk
Sambal oelek
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Majsstärkelse

Till servering

4 portioner
basmatiris

Gör så här

1
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Putsa och strimla köttet. Bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
2
Fräs wokgrönsakerna i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
3
Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse i en skål. Häll det över köttet och låt puttra ihop cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Festlig fläskfilégryta

  2. Fläskfilé med äpple och rosmarin

  3. Supergoda stekta nudlar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
    4. Middagstips
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås