Fläskfilé i sötsur sås

Av Godare

(145)

Vad tycker du?

Fläskfilé i sötsur sås

Fläskfilé i sötsur sås med ris är en riktig klassiker på middagsbordet. En enkel och snabblagad rätt med frysta wokgrönsaker, fläskfilé och en hemlagad sötsur sås som lyfter maten till en ny nivå.

Fläskfilé i sötsur sås
Fläskfilé i sötsur sås

Ingredienser

500 gfläskfilé, eller fläskytterfilé
500 gWokgrönsaker, frysta
2 mskolja
Salt och svartpeppar

Sötsur sås

2 dlVatten
1 mskTomatpuré
2 mskströsocker
0,5 tskSambal oelek
2 mskVitvinsvinäger
1 mskMajsstärkelse

Till servering

4 portionerbasmatiris

Gör så här

1
Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Putsa och strimla köttet. Bryn köttet i hälften av oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
2
Fräs wokgrönsakerna i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner köttet.
3
Blanda vatten, tomatpuré, socker, sambal oelek, vinäger och majsstärkelse i en skål. Häll det över köttet och låt puttra ihop cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fläskfilé i sötsur sås