Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök
En krämig kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Soppan är snabb att tillaga och får gärna serveras med en klick crème fraiche och ett nybakat bröd.
Recept från boken ”Tänk om”. Kock och matstylist Linda Dahl.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Kycklinglårfilé, strimlad
2 msk
smör
170 g
rotfrukter, strimlade
0.5
Purjolök, strimlad
170 g
paprika, röd och grön, strimlad
125 g
krossade tomater
1 dl
grädde
4 dl
Vatten
1
buljongtärning, höns
1 msk
maizena
färska örter, persilja och basilika, hackad
1
vitlöksklyfta, krossad
Salt och svartpeppar
0.5 dl
Crème fraiche
Gör så här
1
Smält margarin i en gryta. Bryn kyckling, rotfrukter, purjolök och paprika. Tillsätt tomater, grädde, vatten och buljong och låt koka upp.
2
Red av med maizenamjölet och smaka av med örter, vitlök, salt och peppar.
3
Servera med en klick crème fraîche och ett nybakat bröd.