Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

Av Godare

(60)

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

En krämig kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Soppan är snabb att tillaga och får gärna serveras med en klick crème fraiche och ett nybakat bröd.

Recept från boken ”Tänk om”. Kock och matstylist Linda Dahl.

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

Ingredienser

  • 400 gKycklinglårfilé, strimlad
  • 2 msksmör
  • 170 grotfrukter, strimlade
  • 0,5 Purjolök, strimlad
  • 170 gpaprika, röd och grön, strimlad
  • 125 gkrossade tomater
  • 1 dlgrädde
  • 4 dlVatten
  • 1 buljongtärning, höns
  • 1 mskmaizena
  • färska örter, persilja och basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • Salt och svartpeppar
  • 0,5 dlCrème fraiche

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

Ämnen