Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

Av Godare

(57)

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

En krämig kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Soppan är snabb att tillaga och får gärna serveras med en klick crème fraiche och ett nybakat bröd.

Recept från boken ”Tänk om”. Kock och matstylist Linda Dahl.

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika
Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

Ingredienser

400 gKycklinglårfilé, strimlad
2 msksmör
170 grotfrukter, strimlade
0,5 Purjolök, strimlad
170 gpaprika, röd och grön, strimlad
125 gkrossade tomater
1 dlgrädde
4 dlVatten
1 buljongtärning, höns
1 mskmaizena
färska örter, persilja och basilika, hackad
1 vitlöksklyfta, krossad
Salt och svartpeppar
0,5 dlCrème fraiche

Gör så här

1
Smält margarin i en gryta. Bryn kyckling, rotfrukter, purjolök och paprika. Tillsätt tomater, grädde, vatten och buljong och låt koka upp.
2
Red av med maizenamjölet och smaka av med örter, vitlök, salt och peppar.
3
Servera med en klick crème fraîche och ett nybakat bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

Ämnen