Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

Av Godare

Vad tycker du?

Kycklingsoppa med rotfrukter och purjolök

(57)

En krämig kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Soppan är snabb att tillaga och får gärna serveras med en klick crème fraiche och ett nybakat bröd.

Recept från boken ”Tänk om”. Kock och matstylist Linda Dahl.

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Kycklinglårfilé, strimlad
2 msk
smör
170 g
rotfrukter, strimlade
0.5
Purjolök, strimlad
170 g
paprika, röd och grön, strimlad
125 g
krossade tomater
1 dl
grädde
4 dl
Vatten
1
buljongtärning, höns
1 msk
maizena
färska örter, persilja och basilika, hackad
1
vitlöksklyfta, krossad
Salt och svartpeppar
0.5 dl
Crème fraiche

Gör så här

1
Smält margarin i en gryta. Bryn kyckling, rotfrukter, purjolök och paprika. Tillsätt tomater, grädde, vatten och buljong och låt koka upp.
2
Red av med maizenamjölet och smaka av med örter, vitlök, salt och peppar.
3
Servera med en klick crème fraîche och ett nybakat bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rödbetsburgare med brynt lökdressing

  2. Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

  3. Kålpudding med sojafärs

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo